TENDINTE PENTRU GRADINI DE INVIDIAT

TENDINTE PENTRU GRADINI DE INVIDIAT

Solutia pentru gradini de vis!

Ti-ai propus anul acesta sa ai o gradina spectaculoasa, demna de prima pagina a revistelor de specialitate? Vrei spectacol de culoare, dar si plante unice, usor de intretinut? Vremea gradinaritului a sosit! Ai grija de locul tau preferat si fii la curent cu cele mai noi tendinte! Te poti lauda cu cea mai frumoasa gradina!

Ca in fiecare an, la mare cautare sunt florile rustice, iar ca new entry se remarca, de departe, plantele perene, atat cele de umbra cat si cele de soare. Asadar, indiferent de nivelul de lumina din gradina, ai plante colorate pentru tot sezonul primavara- vara si …chiar mai mult.

Umbra nu mai este o scuza! Gasesti plante perene penumbra-umbra pentru toate gusturile si pentru toate tipurile de amenajari. Nici soarele dogoritor, cu ale sale raze puternice (daunatoare, uneori), nu-ti mai poate scuza lipsa de imaginatie. Poti apela la plante care iubesc soarele si canicula. Ai zeci de optiuni pentru o singura gradina. Gradina ta!

Ce se poarta in materie de GRADINI?

La fel ca in moda vestimentara, tendintele in materie de amenajari gradini se schimba de la un sezon la altul. Chiar si asa, raman elemente la care poti apela an de an, fara probleme si fara teama ca esti in afara trendului.Printre must-havurile de anul acesta se numara bujorii, trandafirii si hortensiile. Pe scurt, frumusetea la superlativ si luxul accesibil!

Bujorii, trandafirii si hortensiile-Vedetele de anul acesta

Ispititoare, fermecatoare si cu un colorit spectaculos, bujorii, trandafirii si hortensiile isi gasesc locul in orice tip de gradina, fie ca vorbim despre una intima, cu dimensiuni reduse, ori despre gradini statement, cu design elaborat.

Ce este atat de interesant la aceste flori? Dincolo de frumusetea perfecta, florile rustice au dimensiuni generoase, se imbina perfect cu restul plantelor decorative si, cel mai important, nu sunt plante pretentioase. Ele nu presupun ingrijire meticuloasa si sunt rezistente la factorii de mediu (boli, daunatori, canicula, inghet). Practic, le plantezi iar ele cresc, aproape, de la sine. Bineinteles, cu ajutorul soarelui (moderat) si cu ajutorul unei cantitati potrivite de apa. Unde mai pui ca aceste flori sunt adaptabile la diverse tipuri de sol, fara pretentii exagerate ori necesitati dincolo de puterea…gradinarului.

De pilda, daca nu dispui de o gradina in adevarul sens al cuvantului, poti creste acesti arbusti spectaculosi chiar si in ghiveci, pe balcon. Simplu, rapid si de mare efect. In plus, poti face apel la imaginatie si, bineinteles, la talentul innascut de peisagist, astfel incat sa decorezi inedit aleile din jurul casei, ori sa delimitezi zone din gradina cu ajutorul florilor. Combinatia pavaj-arbusti multicolori, este mereu castigatoare!

Esti pretentios in ceea ce priveste coloritul florilor? Nu te poti decide asupra unei singure culori? Afla ca poti alege intre zeci, chiar sute de specii. Ai flori pe alese, pentru gradini alese!

Jocul de-a soarele si umbra, in gradina!

Nu toate gradinile se bucura de o pozitionare perfecta (vizavi de soare) si nu toate gradinile permit dezvoltarea unor plante frumoase. Ce este de facut? Inarmeaza-te ce cele necesare gradinaritului si planteaza flori…in functie de situatie.

Daca an de an te necajesti din cauza umbrei permanente, care pare ca a acaparat, definitiv, intreaga gradina, este timpul sa zambesti si sa fii creativ! Ai toate motivele! Plantele perene penumbra-umbra vin sa salveze gradinile ascunse de razele soarelui. Acestea se dezvolta armonios in conditii de umbra si au un colorit fabulos. In plus, isi pastreaza frumusetea din primele luni ale primaverii, pana toamna tarziu. Plantele nu necesita cantitati mari de apa si suporta bine umezeala. Nici in ceea ce priveste solul, pretentiile nu sunt mari. Plantele penumbra-umbra suporta aproapte toate tipurile de sol, chiar si pe cele uscate ori cu aciditate ridicata.

Soarele, o piedica in calea florilor frumoase, bine crecute? Exista o varianta salvatoare! Plantele perene soare. Mari amatoare de soare, seceta si canicula, plantele perene soare sunt o incantare pentru privitori. Cel mai mare avantaj: ele rezista la soare asa cum nicio alta planta nu reuseste! Practic, se hranesc din razele puternice ale soarelui. In plus, sunt foarte colorate (intensitatea culorii este direct proportionala  cu intensitatea soarelui), infloresc repede si rezista pana toamna tarziu.

Gasesti toata gama de flori (trandafiri, hortensii, bujori) si plante perene umbra-soare in oferta magazinului online TopGradini. Aici, pasionatii in domeniu pot achizitiona cele mai in voga flori de gradina si plante decorative, dar si o varietate de alte elemente pentru gradini de top: pavaje, borduri, rigole, boltari, sisteme de irigatie, aspersoare, electrovane, programatoare sisteme de irigatii, sisteme de udare prin picurare, etc. Practic, ai produse gradini de la A la Z, la un click distanta!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!