CE FLORI DE GRADINA SE POARTA IN 2018?

CE FLORI DE GRADINA SE POARTA IN 2018?

Gradina ta are nevoie de o transformare radicala? Iubesti florile si tot ceea ce este frumos de la natura? Vrei sa iti surprinzi familia si prietenii cu cea mai frumoasa gradina? Acum este momentul! Primavara se numara gradinile cu stil! Afla ca poti avea propriul coltisor de rai, amenajat dupa tendintele de anul acesta, ori dupa propriul plac. Ai la dispozitie flori ispititoare si idei spectaculoase pentru gradini de 5 stele.

Anul acesta fii in pas cu tot ceea ce se poarta in materie de gradini frumoase. Peisagistii au decis: se poarta bujorii, trandafirii si hortensiile.  Pe scurt, la moda ,anul acesta, sunt florile cu personalitate si…istorie. Dar afla ca nu este suficient. Pe langa minunatele flori este obligatoriu sa plantezi graminee si plante ornamentale. Adica, plante valoroase din punct de vedere estetic, care rezista atat la umbra cat si la lumina intensa. Vorbim despre un spectacol de culoare si forme. Pe toate acestea le poti avea in gradina ta!

Bujorii, trandafirii si hortensiile, vedetele acestui sezon

Cine nu iubeste florile de gradina? Sunt colorate, simpatice, parfumate, surprind prin forme diverse si au menirea de a transforma un loc aparent banal, intr-unul de-a dreptul spectaculos, cu personalitate. Mai mult, au avantajul ca pot fi ingrijite usor, fara cunostinte de specialitate si fara resurse costisitoare.

Exista insa specii de flori care iti taie, practic, rasuflarea gratie frumusetii lor. Printre acestea: trandafirii, bujorii si hortensiile, 3 specii de flori ce nu trebuie sa-ti lipseasca anul acesta.

Bujorii, florile zeilor

Roz, albi, rosii, violet sau galbeni, bujorii sunt un dar de la zei. Cel putin asa au fost catalogati in antichitate, motiv pentru care erau crescuti doar de regi si imparati. Astazi, bujorii sunt considerati vedetele lunii mai. Rolul lor decorativ este incontestabil si se preteaza oricaror amenajari, indiferent de stilul abordat.

Sfaturi de ingrijire: necesita minimum de atentie, sunt deosebit de rezistenti la factorii de mediu, cresc repede si au avantajul ca infloresc an de an, fara probleme (pot face flori din aceeasi radacina chiar si 100 de ani la rand!). Infloresc la inceputul primavarii, pana toamna. Pentru o dezvoltare corecta, tufele de bujori se amplaseaza in spatii insorite, dar suporta si zonele umbroase. Atentie: nu se taie frunzisul bujorului dupa inflorire.

Trandafirii, simbolul luxului

Cand spui ”trandafiri” spui automat ”cea mai indragita planta din lume”! Secole la rand au fost sursa de inspiratie pentru poeti si pictori, iar astazi sunt asociati cu iubirea si luxul. Ii poti creste in gradina si te poti lasa fermecat de frumusetea lor unica. Nu sunt flori pretentioase si pot innobila orice colt de gradina. Exista sute de specii de trandafiri de diferite dimensiuni si culori, adaptate la orice tip de clima.

Rosii, albi, roz sau galbeni, trandafirii sunt un must-have anul acesta.

Sfaturi de ingrijire: pentru cresterea lor ai nevoie de un sol afanat si alcalin, bine nivelat si fara gropi . Taierea se efectueaza o data pe an, primavara. Trandafirii trebuie pozitionati astfel incat sa fie protejati de vant dar expusi la lumina, deoarece sunt flori care iubesc lumina. Pentru a trece cu brio peste iarna, se recomanda saparea in jurul lor, in luna noiembrie.

Hortensia, norocul… din gradina!

Nimeni nu poate ramane indiferent in fata frumusetii ispititoare a hortensiei. Superbele hortensii au menirea de a decora orice spatiu verde, transformandu-l in spectacol de culoare si rafinament. Sunt fascinante prin abundenta lor de flori (datorita acestei caracteristici se aseamana cu arbustii).  Considerate flori fengshi, hortensiile aduc prosperitate si noroc.

Sfaturi de ingrijire: aceasta specie de floare are nevoie de un sol cu un pH echilibrat. Cea mai indicata perioada de plantare este toamna, de la jumatatea lunii septembrie, pana la finalul lunii octombrie. Hortensiile NU se planteaza nicioadata vara. Ele au nevoie de foarte munta apa si iubesc soarele de dimineata (planteaza hortensia in zone cu umbra partiala), NU si pe cel de amiaza. Rezista bine la temperaturi scazute. Inmultirea hortensiei se face prin divizarea radacinilor sau prin marcotare.

Stiai ca: nivelul de aciditate din sol influenteaza culoarea hortensiei? Intr-un sol acid florile Hortensiei vor fi albastre, iar intr-unul alcalin, culoarea roz.

 

Esti un impatimit al florilor de gradina? Vrei sa uimesti prin abilitatile de peisagist? S-a deschis magazinul online de unde poti comanda, simplu si rapid, prin intermediul unui singur click, flori de gradina spectaculoase, in zeci de variante. Ai accesul la flor de calitate, crescute in pepiniere si nu achizitionate de pe rafturile supermarket-urilor. Astfel, ai garantia ca florile vor creste sanatos si te vor incanta printr-un colorit aparte.

Bujori, hortensii, trandafiri, graminee, plante perene penumbra-umbra si plante perene soare, pe toate le gasesti in cadrul magazinului online TOP GRADINI . Si pentru ca fiecare detaliu din gradina conteaza, ai accesul, inclusiv, la elemente de decor si organizare spatiu (pavaje, amplasamente speciale).

Incepeand de acum, gradina ta va fi rasfatata si se va bucura de flori si plante ornamentale minunate, exact asa cum iti doresti!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!