Tipuri de rulouri de gazon

Tipuri de rulouri de gazon

Vreti sa aveti un gazon dens, de un verde crud, cu fire uniforme sau de tip sport, rezistent la sezonul rece? Pentru aceasta trebuie sa va informati asupra tipurilor de rulouri de gazon, precum si de modalitatile de amenajare si de intretinere.

Exista o gama variata de rulouri de gazon, atat autohtone, cat si din import.

Tipuri de rulouri de gazon autohtone:

  • rulouri de gazon de tip sport
  • rulouri de gazon de tip peluza
  • rulouri de gazon pentru umbra

Rulourile de gazon de tip sport

Acest tip de gazon ornamental arata foarte bine. Este dens, intr-o nuanta de verde crud, cu fire de 5 cm (lungime medie), uniform, rezistent la anotimpul receIn conditii optime de intretinere, are o durata de viata mare in timp. Dupa pregatirea terenului (sapare, maruntire, nivelare), in prealabil, rulourile de gazon se monteaza pe pat de nisip (1 cm). Se fertilizeaza si se iriga abundant timp de o saptamana dupa montarea gazonului natural. In toata aceasta perioada nu trebuie sa calcati pe rulourile cu verdeata. Apoi se efectueaza udari dimineata si seara. Dupa montarea rulourilor, accesul este interzis timp de doua saptamani.

Rulouri de gazon de tip peluza

Este un gazon ornamental, utilizat pentru infrumusetarea parcurilor, gradinilor, terenurilor de joaca, pentru spatiile verzi din comunitate, dar si pentru amenajari rezidentiale.

Rulouri de gazon pentru zone cu umbra mai putin intense

Acest gazon autohton se foloseste pentru a obtine locuri umbrite. Are un aspect placut, de un verde intens, cu fire uniforme, fara gauri, rezistent in anotimpul de iarna. Are durata de viata mare si se uda la 2-3 zile in sezonul cald. Montajul acestuia se face pe terenul pregatit in prealabil.

Tipuri de rulouri de gazon de import

  • rulouri de gazon Sport Turf
  • rulouri de gazon Garden Turf
  • rulouri de gazon Mediteranean Turf

 

 

Gazonul natural de tip Sport Turf

Acest gazon profesional are la baza un amestec de trei soiuri diferite de ierburi: 80% Poa pratensis (doua varietati) si Lolium perene, 20%. Importat din Austria, gazonul rulou de tip Sport Turf este de un verde lucios, dens, astfel incat sa nu permita cresterea buruienilor, obtinut dupa minimum trei sezoane (toamna-primavara-toamna sau primavara-toamna-primavara). In timp, acest tip de gazon nu se degarniseste. Se monteaza pe strat de pamant simplu, nu necesita adaos de nisip si se adapteaza perfect oricaror conditii climatice sau oricarui tip de sol, rezistent la calcare si manipulare frecventa. Ruloul are o grosime de 2.5 cm, iar firul de iarba are o lungime de 2-3 cm.

Gazoul din rulouri de tip Garden Turf

Acest gazon profesional este alcatuit dintr-un amestec de trei soiuri: 70% Poa pratensis si 30% Lolium perene. Varsta minima a gazonului rulou Garden Turf este de doi ani (trei sezoane). Covorul de gazon are o densitate maxima, astfel incat sa previna aparitia buruienilor. Are un grad mare de regenerare si nu se degarniseste in timp. Se monteaza pe un substrat nisipos care are un drenaj perfect. Ruloul are o grosime de 2.5 cm iar lungimea firului de iarba este de 2-3 cm.

Gazon Mediteranean Turf

Acest gazon profesional de import este foarte rezistent si atragator, cu o grosime de 3 cm si o greutate de 20kg/mp. Se obtine din amestecul a trei specii de ierburi: 60% Poa pratensis (doua soiuri) si 40% Lolium perene. Se foloseste pentru amenajari de gradini si parcuri.

Gama larga de rulouri de gazon va sta la dispozitia dumneavoastra pentru a face alegerea inspirata atunci cand doriti sa va amenajati gradina.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!