RULOU GAZON PRIN PLACARE

RULOU GAZON PRIN PLACARE

Realizarea unui  rulou gazon prin placare se face dupa anumite reguli si respecta unele etape:

  • Alegerea locului de instalare a unui rulou gazon

Inainte de a incepe amenajarea gazon, este recomandat sa tinem cont de distanta fata de locul de unde se livreaza, caile de acces, cantitatea si calitatea apei, tipul de sol si conditiile pentru pregatirea acestuia.

  • Atentie la perisabilitatea produsului

Rulou-ul gazon este un produs perisabil, de aceea se recomanda ca distanta dintre ferma de producere a acestuia si locul amenajarii sa nu fie mai mare de 300 km.

  • Livrarea se face sub forma de rulou gazon sau placi.
  • Stocarea de rulou gazon sau a placilor

Rulourile sau placile de gazon pot fi stocate pana la 72 de ore, dar este prefrabil sa nu depaseasca 24 de ore, in special in timpul zilelor caniculare. Se pastreaza in locuri umbrite.

  • Instalarea

Pregatirea este similara cu cea facuta pentru gazonul de semanat. Solul se curata, erbicideaza, niveleaza si se marunteste foarte bine. Un teren care nu este amenajat corespunzator determina o recoltare incorecta a rulou gazon sau placilor de gazon.

  • Parcurgerea tuturor verigilor tehnologice

Se parcurg toate operatiunile tehnologice: curatarea terenului, indepartarea acestuia de impuritati si de pietre, nivelarea, pregatirea solului, montarea drenajului si a sistemului de irigare, amenajarea cailor de acces, tratarea solului si nivelarea acestuia. Solurile profunde, fertile sunt cele mai recomandate. Solurile nisipoase nu sunt adecvate, deoarece nu permit mentinerea umiditatii si a nivelului de fertilizare corespunzator si determina aparitia atacurilor venite din partea nematozilor.

  • Irigarea atenta

Pentru a produce un gazon profesional, irigarea trebuie facuta cu atentie, iar apa de irigare trebuie sa fie de calitate.

  • Realizarea gazonului prin placare are aceleasi etape ca la orice alt tip de gazon:
  • Irigarea dupa semanare

Imediat ce s-a efectuat semanarea, este necesara si irigarea pentru mentinerea umiditatii ridicate pana se va face instalarea (7-14 zile), cand inaltimea plantelor este de 2.5-5 cm.

  • Indicele de evapotranspiratie determina stabilirea normelor de irigare. Daca aerul este uscat, cresc si normele de irigare.
  • Norma de irigare curenta este de 12.5 – 17.7 mm pe saptamana (2-3 udari), in sezonul de crestere (aprilie – septembrie).
  • Irigarea este decisiva in instalarea corecta a gazonului.
  • Speciile folosite in amenajarea gazonului de placare sunt aceleasi ca si pentru gazonul semanat, alegerea facandu-se in functie de scopul instalarii gazonului de placare (ornament, teren de sport, golf, agreement etc.).
  • Principiile ferilizarii de baza sunt aceleasi ca si pentru celelalte tipuri de gazon iar samanta si semanatul trebuie sa indeplineasca aceleasi cerinte ca si la amenajarea oricarui alt tip de gazon.

Rulou gazon se distinge prin calitate (este obtinut prin decopertarea gazonului realizat in urma unui ciclu de productie), adaptabilitate (nu necesita existent unui pat germinativ, ca in cazul gazonului insamantat), fiabilitate (se intretine mai usor decat gazonul obtinut prin insamantare), rezistenta (rezistenta este asigurata intr-o perioada mai scurta de timp de cateva saptamani, comparativ cu gazonul insamantat), imunitat (rulourile de tip gazon sunt mai rezistente la boli si la daunatori) si este livrat intr-o singura zi, putand suporta usor sa fie calcat, aproape imediat.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!