SISTEME DE IRIGATII AUTOMATIZATE

SISTEME DE IRIGATII AUTOMATIZATE

Sistemul de irigare automata a gradinii este simplu si nu necesita mult efort din partea dumneavoastra. Exista o gama variata de sisteme de aspersoare: aspersoare subterane, de tip pop-up, aspersoare oscilante de acelasi tip, pentru zonele linistite, sisteme de aspersoare care uda pe contur, pentru zone personalizate, aspersoare circulare pentru zone cu unghiuri sau cu forme diferite.

Inainte de montare, este bine sa marcati in proiectul dumneavoastra locul si suprafata de irigare a gradinii cu ajutorul aspersoarelor. Faceti o planificare a irigarii pentru a sti care sunt componentele necesare. Acum puteti incepe instalarea sistemului de irigare automata.

Iata cum procedati:

  • Montati toate piesele, conform modelului.
  • Taiati si tevile, racordati conectoarele corespunzator si incepeti cu capatul sistemului.
  • Trebuie sa reglati atat directia jetului de apa, cat si sectoarele si raza de actiune a aspersoarelor.
  • Faceti un test functional al instalatiei.

Efectuati acest test inainte de a monta subteran instalatia.

  • Sapati santurile pentru instalarea subterana a sistemului de irigatii, la o adancime de aproximativ 20-30 cm.
  • Plasati sistemul cu toate alementele sale in trasee si puneti deasupra pamantul sapat.
  • Ininte de a astupa la loc santul (traseele), asigurati-va ca ati montat aspersoarele in plan cu suprafata solului. Fixati apoi fasia de gazon decupata si calcati-o.
  • Nu uitati sa montati inainte valve de drenaj pe strat de pietris, in cele mai joase puncte ale instalatiei, pentru a oferi o protectie mai sigura la inghet.

Este indicat sa montati sistemul de irigare subterana inainte de a incepe amenajarea gradinii. Este metoda cea mai eficienta prin care se evita evaporarea apei si se poate face irigarea culturilor in orice moment al zilei. Sistemele de irigare prin aspersie, cu comanda si senzori de ploaie sunt cele mai complete si mai usor de folosit in gradina dumneavoastra. Prin aceasta tehnica se evita risipa de apa.

Acest sistem de udare nu impiedica cu nimic tunderea gazonului. Cu sistemul de irigare automat, puteti stropi gradina doar printr-o simpla programare, in timp ce dumneavoastra faceti cumparaturi sau va delectati in timpul liber.

Irigarea prin pulverizare si picurare asigura o reducere a consumului de apa. Se face o udare concentrata, la nivelul radacinii plantelor. Acest tip de irigare se poate folosi pentru toate sectoarele existente in afara gazonului.

Picuratoarele in serie, reglabile, sunt recomandate pentru jardinierele de balcon.

Conductele de picurare sunt recomandate pentru gardurile vii sau pentru irigarea in rondurile sau bordurile de plante, cand se doreste o udare in apropierea radacinilor. Pe aceste conducte sunt amplasate picuratoare la o distanta de circa 30 cm.  Picuratoarele de capat sunt folosite pentru gardurile vii si pentru randurile de plante. Se recomanda duze de pulverizare pentru udarea insamantarilor noi. Duzele in forma de dungi sunt utilizate pentru  suprafetele inguste de culturi.

Conducta de picurare, cu un diametru redus, de 4,6 mm, este foarte practica pentru irigarea rasadurilor de flori. Se intrebuinteaza si in cazul plantelor mai mici, fiind usor de montat.

Astfel, puteti asigura o cantitate de apa suficienta pentru dezvoltarea optima a culturilor de legume si a florilor din gradina dumneavoastra.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!