SISTEME DE IRIGATII PENTRU GAZON

SISTEME DE IRIGATII PENTRU GAZON

Gazonul este un element care completeaza gospodaria dumneavoastra si de aceea trebuie sa ii acordati o atentie deosebita pentru intretinerea sa.

Daca doriti sa aveti un gazon proaspat tot timpul si sa fie o incantare pentru cei din jur, puteti folosi sistemul de irigare complet automatizat temporizat.

Iata cateva sfaturi de care sa tineti cont:

  • In cazul instalatiilor mai mici, care au doar un circuit, le puteti programa cu ajutorul unui programator de udare, montat direct la robinetul de apa.
  • Se pot alimenta mai multe circuite de irigatii la diferite intervale, utilizand un programator cu canale multiple, conectat la electrovalve, printr-un cablu. Electrovalva de irigatie precede fiecare circuit si comanda pornirea sau oprirea apei, dupa cum este programat sistemul.
  • Se poate face, alternativ, o programare directa fara cablu a electrovalvelor respective. Astfel, printr-o automatizare completa, se poate controla intr-un mod eficient un numar mai mare de circuite de irigatii.
  • Irigarea poate fi intrerupta de un senzor de ploaie sau de umiditate conectat. Aceasta se intampla in conditii de ploaie sau cand nivelul de umiditate al solului este suficient. Prin acest sistem se reduce consumul de apa.

Cum procedam:

Daca doriti sa utilizati o instalatie ingropata de irigatii pentru gazon, iata ce pasi trebuie sa urmati:

  • Realizati un proiect pentru sistemul de irigare, cu ajutorul unui specialist sau chiar de unul singur. Faceti un desen la scara corespunzatoare cu schita in plan a gradinii dumneavoastre. Marcati zonele care vor fi irigate si cele neirigate si evidentiati sursa de apa. Inregistrati in aceasta etapa a proiectului tipul si numarul aspersoarelor pe care le veti utiliza. De recomandat sa amenajati cu 90° sau 270° zonele de colt, cu 180° pe cele de margine, iar suprafetele din mijloc si sectoarele partiale, cu 360°.
  • Planificati tipul si numarul aspersoarelor

Este indicat sa folositi aspersoare circulare pentru zonele individuale de irigare suprapuse pentru o irigare completa. Folositi un aspersor pentru suprafete patrate si pentru suprafete rectangulare. In cazul suprafetelor neregulate, este indicat sa aveti un aspersor care uda pe contur. Pentru alte tipuri de suprafete, folositi aspersoare circulare, cu raza de udare intre 2 si 10,5m.

  • Stabiliti locatia pentru montarea si ingroparea aspersoarelor
  • Calculati debitul de apa la sursa pe care o detineti. Umpleti o galeata de 10 l cu robinetul deschis la max si calculati timpul necesar. Daca un robinet de apa nu are o capacitate suficienta ca sa asigure funcionarea simultana a tuturor aspersoarelor ingropate, atunci trebuie sa planificati un numar mai mare de circuite de alimentare.
  • Marcati conductele pornind de la racordul de apa in proiect
  • Folositi diferite elemente de imbinare-conectori pentru conectarea conductelor de apa

Acestea ajuta la montarea usoara si rapida a conductelor.

  • Sistemele automatizate de irigatii pentru gazon cu instalatii ingropate nu dauneaza esteticii ambientului respectiv si asigura o irigare uniforma, intr-un timp scurt, fara a necesita prezenta dumneavoastra permanenta in acel loc.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!